Hareket, yeni sahibi Elon Musk'ın şirketin nefret dolu içerik ve yanlış bilgilendirme düzenlemesini kaldırdığına dair uzun süredir devam eden endişeleri artırırken, Twitter, işten çıkarmalar, istifalar, düşen gelirler, isteksiz reklamcılar ve ödenmemiş faturalar nedeniyle ortaya çıkan krizlerle boğuşuyor. 

‘DAHA MANTIKLIYDI’

Bloomberg'e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, son işten çıkarmaların Twitter'ın Dublin ve Singapur ofislerinde neredeyse 10 çalışanı etkilediğini söyledi. Bunlar arasında Twitter'ın gelir politikasından sorumlu olan Analuisa Dominguez ve kısa süre önce işe alınan Asya-Pasifik bölgesi yetkilisi Nur Azhar Bin Ayob da vardı.

Twitter'ın Güvenlik Başkanı Ella Irwin, ekiplerin birkaç üyesinin görevden alındığını doğrularken, diğer bölgeleri hedef alan işten çıkarmaları yalanlayarak "Örneğin, ekipleri tek bir lider altında birleştirmek daha mantıklıydı" dedi. Irwin, şirketin bir gelir politikası başkanına ve güvenlik için Asya-Pasifik bölgesine yönelik bir başkanı olmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, şirketin bazı departmanlardaki personeli artırdığını da söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER