Bu hafta, üçüncü bir kişi açıklanamayan bir pnömoni türünden öldü. Tüm vakalar, Tucuman eyaletindeki özel bir tıbbi klinik çevresinde toplanıyor. Yetkililer, Covid-19 ve yaygın grip türlerini elediklerini ancak diğer enfeksiyon kontrollerine devam ettiklerini söylüyorlar.

TEMASLILAR TAKİP EDİLİYOR

Yerel su temini ve klimalar üzerinde de testler yapılıyor. Üçüncü kurban, cerrahi bir prosedür için kliniğe başvuran 70 yaşında bir kadındı. Bu rahatsızlığa yakalanan diğerleri merkezdeki sağlık personeliydi. Yakın temasları takip altında ancak bugüne kadar hiçbirinde semptom gelişmedi.

Gizemli hastalık, Pazartesi günü klinik çalışanları arasında ilk kurbanını ve iki gün sonra ikinci kurbanını aldı. Her ikisi de, 70 yaşındaki kadın gibi, altta yatan başka sağlık sorunlarına sahipti. İlk altı hasta 18-23 Ağustos tarihleri arasında semptom göstermeye başladı. Bilinmeyen hastalığın semptomları arasında yüksek ateş, vücut ağrıları ve nefes almada zorluk yer alıyor.

‘ÖNEMLİ BİR SALGINA NEDEN OLABİLİR’

Tucuman Eyaletİ Tıp Fakültesi Başkanı Hector Sale yerel gazetecilere, "Kişiden kişiye bulaşmaya neden olan bir hastalıkla uğraşmıyoruz çünkü hastaların hiçbirinin yakın temaslıları arasında hiçbir vaka tespit edilmedi” dedi. Pan Amerikan Sağlık Örgütü, Arjantin sağlık yetkilileriyle birlikte durumu izliyor.

East Anglia Üniversitesi'nden Prof. Paul Hunter, bu aşamada etkinin ne olabileceğini söylemenin "hemen hemen imkansız" olduğunu söyleyerek "Bunlar zaman zaman oluyor. Çoğu zaman boşa çıkıyorlar ama her zaman değil. Bazen önemli bir salgına veya daha da büyük bir şeye neden olurlar" dedi. (BBC)