Birleşmiş Milletler’denyapılan açıklamada, 2 Aralık'ta Malezya'ya gitmek üzere Bangladeş'in Cox'sBazar kentindeki kamplardan ayrılan 180 mülteciyi taşıyan bir teknenin batmasından endişe duyulduğu belirtildi. 

‘UMUDUMUZ KALMADI’

Gemide bulunanların akrabaları, 8 Aralık'ta tekneyle bağlantılarını kaybettiklerini ve herhangi birinin hala hayatta olduğuna dair çok az umutlarının kaldığını söyledi. Rohingya mülteci kampında yaşayan Mohammad Numan, kız kardeşi Ayesha Khatoon'un Malezya'daki kocasıyla yeniden bir araya gelme hayaliyle beş ve üç yaşındaki iki kızıyla birlikte tekneye bindiğini anlatarak "Tekne 2 Aralık'ta Bangladeş'ten ayrıldığından beri, her gün iki veya üç kez kayıkçının uydu telefonundan ablam ve iki kızının iyi olup olmadığını öğrenmek için aradık. 8 Aralık'tan beri onlara ulaşamıyorum”dedi. 

‘DALGALARA KAPILDI’ İDDİASI

Sri Lanka sahil güvenliği tarafından bu ayın başlarında kurtarılan Rohingya mültecileri taşıyan başka bir teknenin kaptanı Kefayatullah, 180 mülteciyi taşıyan teknenin fırtınalı bir gecede yüksek dalgalara kapıldığını gördüğünü söyledi. 

ÖLÜM SAYILARI REKOR KIRIYOR

Teknenin battığı doğrulanırsa, 2022'de Malezya'ya tehlikeli deniz yolculuklarında ölen Rohingya mültecilerin sayısı 350'ye yaklaşacak, bu da son yılların en fazlarakamlarından biri ve birçok Rohingya mültecisinin çaresizliğini gösteriyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER