‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı ‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi'nin, Koca'nın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından destek kapsamına alındığı öğrenildi.

BUGÜNE KADAR 5. MİLYON DESTEK SAĞLANMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir’in sorusunu yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Medipol Hastanesine bugüne kadar 5,9 milyon TL’lik destek sağlandığını açıkladı. Bakan Bolat, Turquality Destek Programı kapsamında sağlık turizmi markalaşma potansiyeline sahip olan Medipol Hastanesi'nin 27 Kasım 2019’de marka destek programına dahil edildiğini duyurdu.

"KOLTUĞA OTURUR OTURMAZ..."

Sağlık Bakanı Koca’nın 2018’in temmuz ayında bakanlık koltuğuna oturduğunu hatırlatan CHP’li Emir “AKP’li bakanlar, genel müdürler, bürokratların hemen hepsi göreve gelir gelmez bir şekilde kendi firmalarına rant sağlama yollarını buluyor. Yağlı ballı ihaleler, işler alınıyor dediğimizde de bize tepki gösteriyorlar. Ticaret Bakanının yanıtından da anlıyoruz ki; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bakanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk işi, kurucusu olduğu hastaneye destek sağlamanın yollarını aramaya başlaması olmuş” dedi.

"KURUMLAR TARAFINDAN DERHAL SORUŞTURMA KONUSU EDİLMELİ"

2019’dan bu yana düşündüğünde sağlanan 5,9 milyon TL’nin daha da arttığının söylenebileceğini dile getiren Emir “Bir bakanın, oturduğu bakanlık koltuğunu kullanarak kendi hastanesine milyonlarca TL’lik fayda sağlamış olması kesinlikle kabul edilemez ve bu desteğin ayrıntıları ilgili kurumlar tarafından derhal soruşturma konusu edilmelidir. Diğer yandan Ticaret Bakanı, toplam 13 adet sağlık turizmi sektörü markasının desteklerden faydalandığını söylemiş ancak kimlerin bu destekten yararlandığı sorumuzu da yanıtsız bırakmış. Ticaret Bakanını da şeffaf olmaya ve milyonlarca TL’lik desteklerin kimlere verildiğini açıklamaya davet ediyoruz” çağrısını yaptı.