Birleşik Metal-İş Bursa Şubesi'nin örgütlü olduğu Şahinkul fabrikasında Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine fabrikaya grev kararı asıldı.

Birleşik Metal-İş üyesi metal işçileri, sabah fabrika önünde toplanarak anlaşma sağlanamazsa 21 Aralık’ta greve çıkacaklarını söyledi.

Fabrika önünde konuşan Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Gökhan Aydın, “21 Ağustos 2023 tarihinde başlayan görüşmeler uyuşmazlıkla sonuçlandı ve 21 Aralık tarihinde greve başlıyoruz. Sürecin başından itibaren çağrılarımıza yanıt verilmedi. 10 yıldır örgütlü olduğumuz bu fabrikada sendikamız grev sürecine gelmeyi hiçbir zaman istememiştir. İşveren, Şahinkul işçilerini sendikasız bırakmak, ekmeğini bir dilim daha büyümesinin önüne geçmek ve işçilerin kendi seçtikleri sendikayla elde ettiği sendikal çalışmaları sonlandırmak için yoğun bir çaba içerisinde oldu. Şahinkul’da iş yeri temsilcilerimizin işten atılmasıyla başlayan sendika karşıtı tutum ve davranışlar TİS görüşmelerinin hemen başında üyelerimizi istifaya zorlayan girişimlerle devam etmişti. Bugün itibariyle grev kararımızı fabrikaya astık. Vaatlerle, sözlerle değil toplu sözleşmeyle haklarını almak istiyor işçiler” dedi.

'TOPLU SÖZLEŞME HAKKI ŞAHİNKUL’DA AYAKLAR ALTINA ALINMIŞ DURUMDA'

“İşverenle kol kola girerek Şahinkul işçisini esaret altına almak isteyen sendikalara da teslim olmak istemiyor işçiler” diyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçilerin anayasal hakkı olan sendika seçme ve toplu sözleşme hakkı Şahinkul’da ayaklar altına alınmış durumda. Patron tetikçiliği yapan sarı sendikalara ve işverenlere artık yeter diyoruz. Emeğiyle geçinmek isteyen işçilerin ekmeğiyle oynamasınlar.”

Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek

Fotoğraf: Evrensel