Tahmin, İngiltere merkezli bankacılık grubunun piyasaların göz ardı edebileceğine inandığı yıllık olası senaryolar listesinin bir parçası olarak yapıldı.

Standard Chartered'ın Küresel Araştırma Başkanı Eric Robertsen, "Getiriler, teknoloji hisseleriyle birlikte düşüyor ve Bitcoin satışları yavaşlıyor. Gittikçe daha fazla kripto şirketi ve borsa yetersiz likidite ile karşılaşıyor, bu da daha fazla iflasa ve dijital varlıklara olan yatırımcı güveninde bir çöküşe yol açıyor" dedi. 

‘İNSANLAR ALTINA AKIN EDEBİLİR’

Robertsen, "kripto para birimleri daha da düşerken ve daha fazla kripto şirketi likidite sıkışıklığına ve yatırımcı çekilmesine yenik düşerken" Bitcoin'in fiyatındaki düşüşün altında bir hareketlenmeye yol açabileceğini söyledi. 

Standard Charted analisti, yatırımcıların piyasa oynaklığı zamanlarında istikrar için emtiaya akın etmesiyle altının kendisini güvenli bir sığınak olarak yeniden tesis edebileceğini söyledi.

Bitcoin, kripto para birimi alanındaki bir dizi çöküşün ve özellikle de büyük kripto borsası FTX'in iflasının ardından bu yıl yüzde 60'tan fazla düşüş yaşadı. FTX’in batışı, son zamanlarda piyasada yayılırken, yatırımcının kriptoya olan güvenini azaltıyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER