Muğla'nın popüler tatil bölgesi olan Bodrum'da bu yıl 11 farklı projeye onay verilirken ayrıca çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Bu projelerin en tartışmalı olanları ise Cennet Koyu’nda bulunuyor. Etrafı ormanlık alanlarla çevrili ve Cennet Koyu manzaralı bölgede Bodrum Ada Otelcilik, proje başlatmak için başvuruda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sisteminde yer alan bilgiye göre projeye onay verilmesi halinde 32 bin 620 metrekarelik alanda otel yapılacak. 82 milyon 640 bin TL değerindeki projeyle birlikte bölgede 13 bloktan oluşan 108 oda inşa edilecek. 

5’Lİ ÇETENİN PROJESİ

Öte yandan koydaki bir diğer tehdit ise muhalefetin 5’li çete olarak adlandırdığı iş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding’in otel projesi. Bir bölümü 2. derece doğal ve 3. derece arkeolojik SİT alanını kapsayan projeyle 409 bin metrekarelik alanda 100 villa inşa edilmek isteniyor. Yurttaşların ücretsiz olarak yararlanabildikleri birkaç plajdan biri olan koyun kiralanması ise tepkilere neden oldu.

(Cumhuriyet-Şeyda Öztürk)