Geçen hafta istifası Johnson hükümetinin düşüşünü tetiklemeye yardımcı olan eski maliye bakanı Sunak, insanları banka hesaplarına göre yargılamadığını, onları karakterlerine göre değerlendirdiğini ve başkalarının da aynısını yapmasını umduğunu söyledi.

Ülkedeki mali baskıları anlayıp anlamadığı sorulduğunda, BBC’ye, "Pandemi vurduğunda, ülkenin yukarı ve aşağı milyonlarca insan üzerindeki etkisini çok iyi anladım" dedi. 

VAATLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

İngiltere’nin eski maliye bakanı Rishi Sunak, başbakan olması halinde ilk ekonomik önceliğinin, Boris Johnson'ın yerini alma yarışındaki bazı rakiplerinin vaat ettiği vergi indirimleri değil, yüksek enflasyonla mücadele olacağını söyledi.

İngiliz tüketici fiyat enflasyonu Mayıs ayında yüzde 9.1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve İngiltere Merkez Bankası, düzenlenmiş hane halkı enerji tarifelerinin artacağı Ekim ayında yüzde 11'i aşacağını tahmin ediyor.

Sunak, "Bence bir numaralı ekonomik önceliğimiz enflasyonla mücadele etmek ve onu daha da kötüleştirmemek. Bu mecliste vergileri indireceğim ama bunu sorumlu bir şekilde yapacağım, çünkü vergileri seçim kazanmak için değil, seçimleri vergileri düşürmek için kazanıyorum” dedi. (Reuters)