Bir görgü tanığı yerel basına verdiği demeçte, düzinelerce İsrail güvenlik kuvvetinin art arda üçüncü gün köye baskın düzenleyerek erken saatlerde askeri araçlar, köpek ve atlı birimlerve buldozerler yerleştirdiğini söyledi.

‘YEŞİL POLİS’ GÖREVDE

İsrail güçleri el-Ruwaisköyü sakinlerine sopalarla saldırdı, bazı protestocuları itti ve yerel bir sakin olan Majed al-Asam'ı tutukladı.İsrail hükümeti altı Filistin köyünü tanımıyor. Tanınmayan 35 Filistin köyünden biri olan El-Araqib, İsrail güçleri tarafından 196 kez yıkıldı. Bu 35 köyde İsrail vatandaşlığına sahip yaklaşık 100 bin Filistinli yaşıyor.

İsrail, Filistinlilerin tanınmayan köylerin topraklarına sahip olma haklarının olmadığını iddia ediyor. Mevsimlik meyve ve sebze dikmelerini yasaklamak ve sığır otlatma alanlarını sınırlamak için "Yeşil Polis" birimlerini görevlendirdi.

‘BASKI ALTINA ALMA GİRİŞİMİ’

Tanınmayan köylere herhangi bir altyapı veya hükümet desteği verilmemektedir. Ulaşım aracı, yol ve okul yok ve İsrailli yetkililer yerel liderleriyle işbirliği yapmıyor.Sakinler, bu tür politikaların, 1948'de İsrail'in kurulmasından önce Bedevilerin bu topraklarda veya yakınında yaşamalarına rağmen, onları ülke içinde yerinden edilmeleri için baskı altına alma girişimi olduğunu söylüyor. (Middle East Eye)