30 yaşındaki Filippo Bernardini, Manhattan'daki bir federal mahkemede dolandırıcılığını itiraf etti. Savcılara göre, Londra'da Amerikan yayıncılık devi Simon & Schuster için çalışan İtalyan, sektörle ilgili derin bilgisini çok sayıda yazarı kandırarak yayınlanmamış eserlerini teslim etmeleri için kullandı.

‘YÜZLERCE İNSANI TAKLİT ETTİ’

ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bernardini "yüzlerce farklı insanı taklit etti ve yayınlanmamış eserlerin taslaklarının elektronik kopyalarını hileli bir şekilde elde etmek için hak sahibi olmadığı yüzlerce girişimde” bulundu.

Savcılara göre, yazarları kandırmaya 2016'da başladı ve adamın FBI tarafından John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı’nda tutuklandığı geçen yılın ocak ayına kadar devam etti.

ÜNLÜ YAZARLAR YER ALIYOR

Bernardini şimdiye kadar eylemlerinin ardındaki nedenleri kamuoyuna açıklamadı. Medyaya göre, çalınan eserler ne internete sızdırıldı ne de herhangi bir fidye talebinde bulunuldu. Planın kurbanı olanların arasında ünlü Kanadalı romancı ve şair Margaret Atwood, ödüllü İngiliz yazar Ian McEwan ve İrlandalı romancı ve senarist Sally Rooney olduğu bildiriliyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER