Bulgaristan Türkleri Federasyon Başkanı Rafet Ulutürk, Avrasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz ve Gazeteci Nuh Mehmet Deniz'in katıldığı programda Bulgaistan'da yaşanan genel seçim ve Bulgaristan Türkleri'nin sorunları konuşuldu

Rafet Ulutürk Bulgaristan'daki siyaset hakkında, "Bulgaristan Türkleri kendi kurdukları partiye Türkleri almıyor. Bu da yeni bir siyasi harekete ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Biz daha önce 600 bin civarında oy almıştık. Bu seçimde 50 bine düştü. Türk partisi sandığımız Hak ve Özgürlükler'in eski lideri Rus uçağı düşürüldüğünde "Ruslar varken Türkler kim oluyor" demişti. Bunları Rusya kurdurdu" dedi.

'2050 YILINDA BULGARİSTAN'DA BULGAR KALMAYACAK'

Bulgaristan'da doğum oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Ulutürk, akademik çevrelerin yaptıkları araştırmaya göre 2050 yılında Bulgaristan'da Bulgar etnik kökenine sahip kimsenin kalmayacağını ifade etti. Ullutürk, "2013 yılında Avrupa Parlamentosu'nda Alman bir vekil çıktı dedi ki, "Bulgaristan diye bir devlete gerek yok". Neden Bulgar vekiller itiraz etmediler. Çünkü Almanya'ya muhtaçlar. Şu an Bulgaristan zor durumda. Bulgaristan'da Bulgar kalmadı. Doğum oranları çok düşük" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nuh Mehmet Deniz Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye girerken kimlkle girebilmesini ancak Türk Vatandaşlarının Bulgaristan'a vize almasını eleştirdi. 

İsmail Cengiz ise Kerkük Havalimanı'nın açılmasını ve THY'nin ilk uçuşu yapmasını kutladı. 

POLEMİK HABER / KADİR KAPLAN