Dünya Kupası için verilen arayı Antalya'da kampta geçiren Hollanda ekibi Fortuna Sittard'da tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz TRT Spor'a açıklamalarda bulunurken, transfer söylentileriyle ilgili net konuştu.

'FORTUNA SİTTARD'DA BİTİRMEK İSTİYORUM'

"Finali Fortuna Sittard'da yapacağım. Penaltıyı kaçırdıktan ve gelen yorumlardan sonra artık Türkiye'de artık oynamamam gerektiğini hissettim. Adana Demirspor, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe... Kim olduğunun bir önemi yok, futbol hayatımı yurt dışında ve Fortuna Sittard'da bitirmek istiyorum. 5 senelik imza attım. Gittiğim her takıma 5 senelik imza attım ama zaman neyi gösterir bilmiyorum" dedi.

Burak Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM'

Hayatımda bir değişim var ama bu yaşla alakalı. Keşke 20'li yaşlarda değişim gösterebilseydim. O zaman daha farklı Burak olurdu. Kırılganlık, değişim var. Çünkü futboldan sonrasına hazırlanıyorum. Profesyonel destek, psikolojik destek alıyorum.

'ÇOK GÜZEL BİR KARİYERİM OLDU'

Nasıl futbolcu olarak tırnaklarımla kazıyarak iyi yerlere geldiysem hoca olarak da aynısını yapacağım. Yaşım ilerledikçe yaşıma bağlı olarak da daha sakin bir yapıda olduğumu hissettim. Çok güzel bir kariyerim oldu.

ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMASI

Şenol Güneş bana güvendi, Türk futboluna kazandırdı. Galatasaray beni Avrupa çapında bir futbolcu yaptı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ekmek yedim. Hiçbirinin emeklerini görmezden gelemem.

'BAMBAŞKA BİR BURAK YILMAZ OLABİLİRDİ'

Kendimde gözle görülür bir değişim var ve bu yaşla ilgili diye düşünüyorum. Keşke senin yaşındayken şimdiki kafam olsaydı lafının doğru olduğunu düşünüyorum. Şimdi ki değişimim 27 yaşındaki Burak Yılmaz'da olsaydı, bambaşka bir Burak Yılmaz olabilirdi.

SELÇUK İNAN

Selçuk İnan, Kasımpaşa'nın başına geçti. Çok mutluyum, en iyisini yapacaktır. Dört gözle maçlarını bekliyorum. Her hocanın, maçtan sonra 'Bir oyuncu değiştirirken, şunu da oyundan almak zorundayım. Takımım çorba oluyor.' gibi sözler söylemesini doğru bulmuyorum. Hocaysak, bunların sezon öncesinde planlanması gerektiğini düşünüyorum.

JORGE JESUS

Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin sizden çok etkilendiğini düşünmüyorum. Onlar çok tecrübeli. Jorge Jesus, çok değerli bir hoca, Türkiye'ye çok fazla şey öğretiyor. Altay'a sahip çıkması benim için çok değerliydi ve beni fanı yaptı.

ICARDI

Icardi, çok değerli bir oyuncu. Fit olursa, Galatasaray'a ve ülkemize çok şey katar. Başka problemleri var. Sakatlık olsun, özel hayatı olsun. Ama onları halledebilecek bir oyuncu.