Birleşik Metal-İş Bursa Şubesi, örgütlü olduğu Şahinkul fabrikasında TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine bugün fabrikaya grev pankartını astı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Şahinkul fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 240 işçi bugün greve çıktı.

Şahinkul’un Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde bulunan iki fabrikasında greve çıkan metal işçilerine Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek, Genel-İş, Gıda-İş ve Emek Partisi de destek verdi.

'BÜTÜN GİRİŞİMLERİMİZE RAĞMEN BİR ANLAŞMA OLMADI'

Fabrika önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreter, Ali Çeltek, “Bugün umut etmeyi, direnmeyi gelenek haline getirmiş sendikamız, yine aynı umutla Şahinkul fabrikası önünde inançla kavgasını büyütüyor. 2015 yılından beri örgütlü olduğumuz bu fabrikada son dönemde ortaya konulan baskı ve tehditler, üyelerimiz üzerinde yasadışı uygulamalar olmuştur. Toplu sözleşme sürecimiz uyuşmazlıkla sonuçlandı. Şirket yönetiminin anlaşmaz tutumuyla karşı karşıya kaldık. Burada üyelerimize baskılar yapıldı ve temsilcimiz işten çıkarıldı. Bütün girişimlerimize rağmen bir anlaşma olmadığı için bugün grev pankartımızı fabrikaya asıyoruz” dedi.

H.K.G davasında yeni gelişme: Sanıklar yeniden yargılanacak H.K.G davasında yeni gelişme: Sanıklar yeniden yargılanacak

“İşveren güdümlü sendikalarla üyelerimizi caydırarak onlara baskılarla bu süreci çözmeye çalışanlara buradan bir kez daha seslenmek istiyorum” diyen Çeltek, “Asla başaramayacaksınız. Birleşik Metal-İş Sendikası sonuna kadar üyeleriyle etle tırnak olacak ve bu süreci el birliğiyle götürecek. Bizim amacımız yürüyen işi aksatalım değil. Karşılıklı iyi niyet ve anlayışla her türlü sorunun çözümleneceğine inanıyoruz. İçerideki yöneticilere sesleniyorum işçilere baskı yapmayın. Gelin hep beraber şu görüntüyü ortadan kaldırıp iş barışını sağlayalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahinkul’un Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan iki fabrikasına da “Bu işyerinde grev var” pankartı asan metal işçileri grev halayı çekti.