Bursa Valiliği, dün oynanan Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan şiddet olaylarının ardından 7 kişinin gözaltına alındığını ve kamu görevlisi üç güvenlik yöneticisinin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bursa Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile 7 kişinin gözaltına alındığını ve 3 kamu görevlisinin görevlerinden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik tarafından bu akşam yapılan yazılı açıklama şöyle:

“05.03.2023 tarihinde saat 14:00'de ilimizde oynanan TFF 2. Lig Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili olarak; İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır.

'HAKLARINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR'

Bugünkü maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınmıştır.”


basınuyuru

(KAYNAK)