Ortadoğu Siyaset Analisti Deniz Büstani, Polemik TV'de yayımlanan Özel Gündem Programı'nda Nuh Mehmet Deniz ve Kadir Kaplan'ın sorularını yanıtladı. 

Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında Reuters'ın yayımladığı 'Esad, Erdoğan ile görüşmek istemiyor' haberini değerlendiren Büstani, "Bu konu kişiler üzerinden konuşulan bir konu değil. Devletler konuşuyor. Bu tür manipülatif haberler doğru değil" dedi. 

Polemik TV'de Dört Köşe programında "Suriye'ye giderek, Esad ile görüşeceğim" diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in görüşme talebine Suriye'nin olumsuz baktığını söyleyen Büstani, Vatan Partisi'nden Ethem Sancak'ı hedef alarak, "Yetkili makamlarla görüştüm ve bana dediler ki, "Hiçbir zaman randevu vermedik" diye konuştu.

'ETHEM SANCAK'A AİT ŞİRKET PETROL ÇALIYOR'

"Ayrıca Ethem Sancak gibi insanların iç savaş döneminde oluşan boşluktan faydalanarak para kazanması da göz ardı edilmeyecek. Suriye'nin kontrolü dışında Suriye'den gelen bütün petroller, Hatay'da kurulan Ethem Sancak'a ait MT Petrol Türkiye'ye getirilen petrolü piyasaya sürüyor. Suriye bütün bunları biliyor. Ayrıca yine Suriye'nin kontrolü dışında 2016-2020 arasında Suriye'ye araç sokuldu. Bu araçlar da aynı şirket üzerinden İskenderun limanından getirildi. Her ay 30 bin araç sokuldu ve araç başına 3 bin dolar kazandı Sancak'ın şirketi. O yüzden böyle bir ekibin Suriye'de karşılanması bana göre de absürt olurdu" ifadelerini kullandı.