Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi yaralandı, toplam 3 kişi öldü.

Edinilen ilk bilgilere göre, saat 11.46'da İstanbul Adalet Sarayı'nın C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerinde çatışma çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay sırasında 3'ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralıların ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Tedaviye alınan yaralılardan 1 kişi kurtarılamadı.

Öte yandan çatışmada, saldırıyı düzenleyen DHKP-C üyeleri Emrah Yayla ile Pınar Birkoç'un öldürüldüğü, bir kişinin de yaralı yakalandığı bildirildi. Adliyeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri olay yerinde inceleme yaptı. 

ADALET BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan Adliyesi önündeki kontrol noktasına saldırı girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SAVCI KİRAZ İLE BAĞLANTISI YOK"

Tunç, "Şu anda 34 gözaltı var. Soruşturma 5 cumhuriyet savcısı ve bir başsavcıvekili koordinasyonunda devam ediyor" dedi. Tunç ayrıca söz konusu saldırı ile Savcı Kiraz saldırısı arasında bir bağlantı tespit edilemediğini aktardı.

Tunç şöyle konuştu:

CHP'de milletvekili sayısı artabilir CHP'de milletvekili sayısı artabilir

"Polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca kaçmak istiyorlar. Polislerimizle girilen çatışma neticesinde iki terörist etkisiz hale getiriliyor. 4 vatandaşımızdan birisi hastanede vefat etti. Yaralanan 3 polisimiz ve yaralı olan vatandaşlarımızın sağlık durumu iyi. Bir başsavcı ve 5 savcı soruşturmayı yürütüyor, 34 gözaltı var.