Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesini de düzenleyen torba yasanın görüşmelerinin 11 Aralık'a kadar sürmesi bekleniyor. 11 Aralık'ta ise Genel Kurul'da 2024 yılı bütçe görüşmeleri başlayacak.

TİKTOK SÖZCÜSÜ MECLİS'TE

Son dönemlerin çok tartışılan sosyal medya uygulaması TikTok da Meclis'in gündeminde olacak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, komisyon toplantısında davet ettiği TikTok Türkiye Sözcüsü Emir Gelen'i dinleyecek.

CUMHUR İTTİFAKI HAZIRLIKLARDA SONA YAKLAŞTI

Yüzde 50+1 tartışmasını kısa sürede sonlandıran Cumhur İttifakı, yerel seçim çalışmalarında sona yaklaştı. Bir önceki yerel seçimlere benzer bir strateji üzerinde çalıştıkları belirtilen iki partinin heyetlerinin yakın zamanda genel başkanlara sunum yapması bekleniyor. Genel başkanların görüşmesinin ardından heyetlerin yeniden bir araya gelip çalışmaya son noktayı koyması bekleniyor.

İYİ PARTİ'DE KRİTİK KARAR HAFTASI

Meclis'te torba yasa mesaisi devam ederken siyasi partilerin gündemi ise yerel seçim hazırlıklarıyla devam edecek. Önemli kararlar eşiğinde olan İYİ Parti ve CHP için önümüzdeki hafta son derece kritik. Zira İYİ Parti, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini pazartesi gününe yayılacak toplantılarda ele alacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sabah saatlerinde İYİ Parti milletvekillerinin de katılacağı Başkanlık Divanı üyeleriyle, öğleden sonra da Genel İdare Kurulu üyeleri ile bir araya gelecek. Günün sonunda CHP'nin teklifine ilişkin bir tutum açıklanacak.

Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum Meral Akşener'den veda konuşması: Bu kürsüden son kez konuşuyorum

CHP, İYİ PARTİ'DEN CEVAP BEKLİYOR

CHP de açıklanacak tutuma göre pozisyon alacak. Ya kendi adaylarını belirlemek üzere çalışmalarına hız verecek ya da İYİ Parti ile işbirliği seçeneklerini netleştirmek için genel başkan yardımcılarından oluşan bir heyet kuracak. CHP'nin bu hafta tek gündemi yerel seçim olan bir Parti Meclisi toplantısı yapması da bekleniyor.

HEDEP EŞ BAŞKANLARI SAHADA

HEDEP Eş Genel Başkanları il ziyaretlerini bu hafta da sürdürecek. Tülay Hatimoğlullar İzmir ve Manisa'da; Tuncer Bakırhan da İstanbul'da olacak.