TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Silivri ve Çatalca’da yaşanan tapu sorunlarının araştırılması için daha önce verdiği önergenin öne alınması önerisi görüşüldü. Verilen önerge AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile kabul edilmedi. 

ALINMAYAN TAPULAR!

CHPli Akif Hamzaçebi, 2016 yılında yaklaşık 500 yıllık yerleşim yeri olan köylerdeki yurttaşlara rayiç bedel üzerinden tapu sözü verildiğini belirterek, “Gel gelelim evdeki hesap çarşıya uymadı. Rayiç bedel işi uymadı. Bunlar, orman köylüsü, Türkiye’nin en yoksul köylüleri. Bunun üzerine 2019’da bir kanun daha çıktı. Denildi ki ‘Rayiç bedelin yarısı oranında bir bedel üzerinden satalım’. İlk kanunun çıktığı tarihten bu yana 6 yıl, ikinci kanunun çıktığı tarihten bu yana da yaklaşık 4 yıl geçmiş olmasına rağmen bu vatandaşlarımız, önemli ölçüde tapularını almamışlardır. Masa başında hazırlanan kanunlar vatandaşın derdini çözmeye yetmiyor” diye konuştu.

İSTENEN RAYİÇ BEDELLER ÜZERİNDEN SATIN ALAMAMA DURUMU 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, bu ilçelerdeki mahallelerde yaşayan yurttaşların tapu sorununun çözülmediğini aktararak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iyi niyetten yoksun, acemice yürüttüğü konut projeleri ile de daha da çıkmaza girdi. Bölgedeki durumun anlaşılması için yaşlı bir köylümüzün söylediği o kadar değerlidir ki. Şöyle diyor ‘Dedemin dedesi bu köyde öldü, babam bu köyde öldü, dedem bu köyde öldü. Ben bu yaşa geldim, hâlâ tapumu alamadım. İstenen rayiç bedeller üzerinden de satın almam mümkün değil’” dedi.