İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini asarak gerçekleştirdiği provokasyonlarının ardından Savcı Lucas Eriksson, soruşturma başlatmayacağını açıkladı.

TOPLANTI PLANLANIYOR

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde: Suriye konusunu geniş bir şekilde değerlendirdik. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim önceliğimizdir, bunu güçlü bir şekilde destekliyoruz. 11 yıldır devam eden bir savaş var. Bu konuda önemli adımlar attık. Bu konuda rejimle 3'lü bir toplantı gerçekleştirildi. Önümüzdeki süreçte Dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılması planlanıyor. Bu toplantılar yapıldıktan sonra biz İran'ı da bilgilendirdik.

'İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK'

Bugünkü görüşmelerimizde İran'ın da bu sürece katkısının önemli olduğunu vurguladık. Yakın işbirliği içinde çalışacağız. Astana formatında İran ile yakın işbirliğimiz devam edecek. Irak'ın istikrarı için de önemli katkı sağlayabileceğimizi dile getirdik. Irak'la ilgili bölgesel sahiplenme önemli. Başka ülkelerin yönlendirmesi ile adım atmaya gerek yok. Irak'ta bir sorun varsa bu bizim sorunumuz. İran'daki sorun bizim sorunumuzdur. Batılı ülkelerin bizi bir araya getirmeye çalışması doğru bir yaklaşım değil.