Yunan hükümetine ve halkına Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gösterdikleri destek ve dayanışma için teşekkür eden Çavuşoğlu, Dendias'ın şahsen Türkiye'ye ziyarette bulunmasının çok kibar olduğunu, Yunan mevkidaşıyla Hatay'ı ziyaret ettiklerini ve minnettar olduklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, Yunanistan'daki tren kazasının ardından Yunanistan ve Yunan halkıyla dayanışma içinde olduklarını dile getirerek "Türkiye ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, makinist olan oğlunun cenazesine katılmak isteyen mahkumu transfer etmekte tereddüt etmedi. Bu güvenin göstergesidir. İlişkilerimizde daha iyi bir atmosfer olmasından dolayı çok mutluyum." dedi.

Bu olumlu atmosferin uluslararası platformlardaki işbirliğine de yansıdığına işaret eden Çavuşoğlu, "Nikos da bu karşılıklı desteğin detaylarından bahsetti. Bugün adaylıklarımızı destekleme kararı aldık. Uluslararası platformlarda bu işbirliğini sürdürmemizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, bunun ikili ilişkilere de yansıyacağını ve yakın zamanda tekrar buluşma konusunda hemfikir olduklarını belirterek Dendias'ı, Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ya da ne zaman ve nerede fırsat olursa görüşebileceklerini ifade etti. (ANKA)