Rusya’nın Ukrayna savaşı devam ederken, Batı'nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle AB'de akaryakıt fiyatları yükselirken Çekya’da da akaryakıta zam geldi.

44,50 KRONA KADAR YÜKSELDİ

Saldırılar başlamadan önce 37,48 kron (yaklaşık 1,52 euro) olan benzinin litre fiyatı 44,50 krona (yaklaşık 1,80 euro) yükseldi.

Savaş öncesinde ortalama 35,77 kron (yaklaşık 1,45 euro) olan dizel yakıt fiyatı da artarak 46,21 kron (yaklaşık 1,87 euro) oldu.

UCUZ AKARYAKIT SATAN İSTASYONLARDA KURUKLAR OLUŞTU

Ülkede, akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması sürücüleri ucuz akaryakıt satan istasyonlara yönlendirirken, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluştu.

HALK UCUZLUK ARAYIŞINDA

Ucuz akaryakıt için sırada bekleyen Frantisek Mara yaptığı açıklamada, “Burada sıra bekliyorum çünkü en ucuz benzini buradan alıyorum ve böylece daha fazla sürüş yapabiliyorum. Yüksek fiyatlar dünyadaki politik sorunlardan kaynaklı. Devam ettikçe fiyatlar da artacak. Bittiğinde ise fiyatların düşeceğini düşünüyorum” dedi.

'ZAMLAR DEVAM EDECEK'

Uzmanlar akaryakıt fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirtirken ekonomi uzmanı Boris Tomciak, "Akaryakıt fiyatları önümüzdeki hafta daha da yükselecek. Bunun nedeni dünya petrol fiyatlarındaki keskin artış” dedi.

'HENÜZ TOP NOKTAYA ULAŞMADIK

Trinity Bank baş ekonomisti Lukas Kovanda ise “Fiyatlar artmaya devam edecek. Ukrayna’daki saldırılar petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Henüz en yüksek seviyeye ulaşmadık” ifadelerini kullandı.