Türkiye’de tüketici enflasyonu yüzde 83,51 ile son 24 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken ve Türk lirasının dolar karşısındaki kaybı yıl başından bu yana yüzde 40’ı geçmesine rağmen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet’dan Türk ekonomisine dair tartışmalı bir yorum geldi.

Türkiye ekonomisini değerlendiren Yılmaz, “Türkiye gerçekten çok iyi durumda” dedi.

‘GELİŞMİŞ ÜLKELER LİGİNE GEÇMEMİZ GEREKİYOR’

Yılmaz, bütçe açıklarına bakıldığı zaman dünyada birçok ülkede yüzde 6-7 ve 8 civarında bütçe açığı verildiğini belirterek, “Geçen yıl bizim bütçe açığının mili gelire oranı yüzde 2,6 oldu. Bu yıl beklentimiz yüzde 3,4 gerçekleşmesi. Gelecek yıl ön gördüğümüz yine yüzde 3,5 civarında. Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklara rağmen bütçe performansımız ve kamu borcunun milli gelire oranıyla, Türkiye gerçekten çok iyi durumda” diye konuştu.

Yılmaz, Bingöl’de bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, dünyanın resesyonu tartıştığı, Avrupa’nın çok ciddi büyüme endişesi içinde olduğu bir dönemde Türkiye’nin sanayisiyle, turizmiyle, tarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla büyümeye devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, “2023 ve sonrasında da Türkiye büyümeye devam edecek. Belli bir eşiğe gelmiş durumda. Bu eşiği atlamamız gerekiyor. Gelişmekte olmakta olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘YÜZDE 11'İN ÜZERİNDE BİR BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRDİK’

“Dünyanın küçüldüğü dönemlerde 2020 yılında Türkiye ekonomisi büyümeyi başardı. Geçen yıl son 50 yılın büyümesini başardık. Yüzde 11’in üzerinde çift haneli bir büyüme gerçekleştirdik. Bu yıl da yine yüzde 5 civarında büyüme bekliyoruz. Büyüme olduğu zaman bu tüm toplumsal kesimlere yansıdığı gibi, istihdama yansıdığı gibi, kamu gelirlerini de artırıyor. Dengelerimizi bu şekilde korumuş oluyoruz.

Büyüyen Türkiye milyonlarca istihdam ürettiği gibi ihracatını 250 milyar dolar seviyesine çıkardığı gibi turizm gelirlerini 40 milyar dolara çıkardığı gibi kamu dengeleri açısından da daha avantajlı bir konuma yükseliyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyüme odaklı stratejinin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.” (DHA)