31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken partilerin adayları da belli olmaya başlıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısı dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı.

Yargıtay başkanını seçemiyor: 36. tura kaldı Yargıtay başkanını seçemiyor: 36. tura kaldı

ADAYLAR OY BİRLİĞİYLE NETLEŞTİ

PM, 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 227 yerde belediye başkan adaylarını belirledi. Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'ın haberine göre, belirlenen adayların tümünde PM üyelerinin tam mutabakatı sağlandı. Toplantıda tek tek oylanan isimlerin adaylığı oy birliğiyle netleşti.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 4 BÜYÜKŞEHİR DAHA AÇIKLANACAK

Açıklanan kentlerin nüfus büyüklüğüne göre kategorize edildiğini belirten parti yetkilileri, önümüzdeki hafta da aralarında Aydın, Adana, Mersin ve Antalya’nın olduğu kentlerin adaylarını açıklayacağını belirtti. Aday açıklama yönteminde her hafta PM’nin toplanarak, adayların netleşmesiyle belli aralıklarla açıklama yapılması da bekleniyor. Edinilen bilgiye göre MYK bu konuda yetki almadığı için PM her hafta toplanacak.

23 SEÇİM ÇEVRESİNDE EĞİLİM YOKLAMASI

Görüştüğümüz partililer 60 seçim çevresine daha adaylar konusunda görüş istenmesi konusunda yazı gönderecek. Ayrıca 23 seçim çevresinde de eğilim yoklaması yapılacak. Bu iller arasında Dersim ve Sinop kentleri de bulunuyor. CHP geçtiğimiz hafta 60 kente heyetler göndererek, aday çalışması yürütmüştü. Bu kapsamda 60 ile gidildi, diğer illere de önümüzdeki günlerde yeni heyetlerin gönderilmesi bekleniyor. İzmir başta olmak üzere açıklanmayan büyükşehirlerde anket çalışması yürütüyor.

AYDIN İÇİN YENİDEN ÇERÇİOĞLU

Dün yapılan PM toplantısında açıklanması beklenen ancak açıklanmayan Aydın ili için ise bir değişiklik olmayacak. Aydın için Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterilecek. Edinilen bölgeye göre, geçtiğimiz seçimlerde çok az oy oranıyla kaybedilen yerlerde ayrıca titiz bir çalışma yürütüleceği belirtiliyor.