Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi

4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonunda yapılacak olan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Kunter Öymen ve İlhan Cihaner yarışacak. Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi yapılacak, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Kurultayın divan başkanlığını ise Kılıçdaroğlu’nun davetiyle parti yönetiminde değişimi savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

Toplam 1370 delegesi bulunan kurultayda genel başkanlığa aday olmak için parti tüzüğüne göre delegelerin yüzde 5’inin, yani 69’unun imzası gerekiyor. Özgür Özel’in topladığı imzaların 300’ü aştığı, İstanbul’dan 185 delegenin imza verdiği ve bu sayının 600’e ulaşacağı belirtiliyor.

Mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na geçtiğimiz gün 95 milletvekili imza verirken, 800’e ulaştığı belirtilen imzaların 1000’e çıkması hedefleniyor.