Mart 2024 seçimlerine iki ay kala siyasi partiler, özellikle büyükşehirlerde gösterecekleri adaylar konusunda çalışmalarını hızlandırdı. CHP, ana muhalefetin kalelerinin başında gelen İzmir'de yarışa Cemil Tugay'ı sürdü.

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ın adaylığı, 'beşli çete' içinde yer alan Mehmet Cengiz'le bir dönem iş yapması nedeniyle kimi tartışmalara yol açtı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi'nde (PM) alınan kararla ilgili olarak Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya'ya açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Birkaç emniyet müdürüyle geçiştirilemeyecek bir komplo MHP Lideri Devlet Bahçeli: Birkaç emniyet müdürüyle geçiştirilemeyecek bir komplo

Listenin tamamı üzerinde bizzat çalıştığını dile getiren Özel, şunları söyledi:

"İzmir ve ilçelerindeki belediye başkan adayların yaş ortalaması 62’ydi 46’ya indi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ilçede kadın adayımız var, bunu da çok önemsiyorum. Karşıyaka’ya çok uzun zaman sonra ilk kez bir Karşıyakalı aday koyduk.

Listenin tamamını bizzat çalıştım, 15 gündür özellikle İzmir’e çalıştım. Dün aralıksız 22 saat İzmir konusunu değerlendirdim. Birçok dengeyi gözettik. Ağrılı, Elazığlı, Tuncelili, Ereğlili başkanlar var. İzmir'e o kadar çok önem verdik ki listenin tamamını bizzat çalıştım. Karşıyaka adayımızın dedesi Karşıyaka Spor Kulübünü kuran isimlerden."