CHP’de Genel Başkanlık koltuğunu Özgür Özel’in devralmasının ardından parti içi spekülasyonlar da beraberinde gelmişti.

Bu bağlamda CHP’de flaş bir gelişme yaşandı. CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Rıza Akpolat’ın, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında harekete geçerek Genel Başkan Adayı olacağı ortaya çıktı.

ADAYLIK İÇİN MEDYA TOPLAMAYA BAŞLADI

2019’dan beri Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevini yürüten Rıza Akpolat, CHP Genel Merkezi’nin başarısız yönetimi nedeniyle Genel Başkan Adayı olmaya hazırlanıyor. Liderlik için kolları sıvayan Akpolat, daha şimdiden kendi adaylığı için medya toplamaya başladı.

POLİTİK YOL’U SATIN ALDI

Medyada tanınırlığını ve güvenilirliğini artırmak isteyen Rıza Akpolat, 5 milyon lira vererek Politik Yol haber sitesini Ali Haydar Fırat’tan satın aldı. Rıza Akpolat, Politik Yol haber sitesiyle birlikte kendi PR’ını yapmayı hedefliyor.

AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular

CHP MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN TOPRAK’IN ADAYI

Akpolat’ı CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtmak için harekete geçen isimlerden biri de, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. Toprak, seçimlerde CHP’nin başarısız olacağını ve yeniden parti içi bir değişime ihtiyaç duyulacağını düşünüyor. Bu değişimde partiye taze kan olabilecek isim olarak da, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı uygun görüyor.

POLEMİK HABER / ÖZEL