CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu

ASGARİ ÜCRET, 10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI

Asgari Ücret tespitiyle ilgili çalışmalarına değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'de çalışanların yüzde 50'sinin asgari ücretle çalıştığını belirterek, tespit edilecek rakamın önemine vurgu yaptı.

Özkoç, özetle şöyle konuştu:

Bakanlık bir anket yapmış, demişler ki ankette: İşveren 7 bin 50 TL olsun demiş, çalışanlar da 7 bin 500 TL olsun demiş. Allah’tan korkun ya! Nerede, kiminle yaptınız bu anketi? Hangi işçi benim başım 7 bin 500 lira olsun dedi, bana yeter dedi.

Bütün sendikalar, işverenler, iktidar şunu görmeli; Çalışan, alnının teriyle emeğinin karşılığını almayı hak eden herkes, Türkiye’de onurlu yaşayacağı gibi bir ücret almalıdır. Asgari ücret, 10 bin liranın üzerinde olmalı.

Belirlenecek rakam, 10 bin liranın üzerinde olsa da bu enflasyon karşısında yeterli olacak mı?

İki üç ay içerisinde eriyecek. Asgari ücret sadece karın doyurmak değildir arkadaşlar. Bunun konut giderleri var, ısınma giderleri var, ulaşım giderleri var, eğitim giderleri var, insanca giyinme giderleri var, toplum içinde yaşayabilmek için asgari harcamalar var.

Onun için asgari ücreti düşünürken, ‘2023’te enflasyon tek haneli rakamlara inecektir' diyen Recep Tayyip Erdoğan ve onun cumhurbaşkanlığı sisteminin yarattığı enflasyon belasını da göz ardı etmememiz gerekiyor. Refah için bu sistemin muhakkak değişmesi gerekiyor.”