Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türk Ocakları’na üye olduğunu duyurdu. Özcan, “gerçek bir Türk milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu” olduğunu söyledi.

İHRAÇ SÜRECİ

Özcan, 22 Haziran 2021’de CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Özcan, bu karara tepki göstererek, 3 Temmuz 2021’de Bolu’dan Ankara’ya “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” başlattı. Özcan, 10 gün süren yürüyüşün ardından 13 Temmuz 2021’de CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu’na protesto gösterisinde bulundu. Özcan, konuşma yaptığı otobüsten koltuk fırlattı. Bu eylemin ardından Özcan, 26 Temmuz 2021’de CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

TÜRK OCAKLARI'NA ÜYELİK

Özcan, partisiz olarak Bolu Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, CHP’de yapılan 38. Olağan Kurultay’da Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi sonrası harekete geçti. Özcan, Özel ile görüştüğünü açıklayarak, partiye dönmek istediğini iletti. Ancak Özel’in Özcan’ın partiye dönüşüne sıcak bakmadığı iddia edildi. Özcan, 10 Kasım 2023’te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türk Ocakları’na üye olduğunu duyurdu. Özcan, şunları yazdı:

"GERÇEK BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM"

“Bugün gerçek bir Türk Milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu olarak, Türk Ocakları’na üye olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”

İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı İYİ Parti kurultayında seçimler ikinci tura kaldı

Özcan, Türk Ocakları’na üye olduğunu gösteren bir belgeyi de paylaştı.