Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmaları sürerken isimlerin kamuoyuna açıklanma süreci de başladı. Bazı Büyükşehir ve iller ile birlikte ilçe ve beldeleri de duyuran CHP’de “aday belirleme” komisyonu da bir yandan çalışıyor.

Partide ismi sık sık İzmir ile gündeme gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba önemli açıklamalarda bulundu. Ağbaba, adının akrabalık ilişkileri iddiası üzerinden bilinçli bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını söylerken sürecin hiçbir yerinde olmadığının da altını özellikle çizdi.

"HİÇBİR AKRABAMIN ADAYLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Milletvekili Ağbaba, “Son günlerde çeşitli mecralarda iddia edildiğinin aksine hiçbir akrabamın herhangi bir belediye başkanlığına adaylığı söz konusu değildir. Ayrıca aday belirlemeye dönük hiçbir komisyonun üyesi olmadığımı da kamuoyunun bilgisine sunarım. Partimizin yeni dönem yönetimi ve hızla yaklaşan yerel seçim öncesi parti politikalarımız konusunda bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak için oluşturulan danışma heyetinin aday belirleme süreçleriyle bir ilgisi bulunmamaktadır” diye konuştu.

"AYNI AHLAKSIZLARIN…"

Siyaset mücadelesini ve yolculuğunu da hatırlatan Ağbaba, “Siyasette her yere emeğimle ve parti örgütümüze inanarak geldim; kimsenin iradesine ipotek koyacak bir yapıda olmadığım herkesçe bilinir. Bu ahlaksızca haberler belli çevrelerden maksatlı olarak beni yıpratmak amacıyla yapılmaktadır. Aynı ahlaksızların, genel seçimler öncesinde de İzmir’den milletvekili adayı olacağım yönünde yalan yanlış iddialarda bulunduğunu da hatırlatırım. Yerel seçim adaylıkları sürecinde adımın kimi adaylarla anılmasının siyasi rakiplerinin anılan isimleri yıpratma amacı taşıdığını da düşündürüyor” dedi.