CHP Milletvekili Gürer, 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranı düzenlemesiyle emeklilerin yüzde 70 oranındaki emekli maaşı katsayısının yüzde 30’a düşürüldüğünü anımsatarak, o düşürülme yapılmamış olsaydı bugün en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olacağına dikkat çekti. 

İNTİBAK DÜZENLEMESİ ŞART

CHP Milletvekili Gürer, en düşük emekli aylığının mutlak suretle asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini de belirterek, “Ülkemizde emekliler 3 tür maaş alıyor. Birisi 2000 öncesi, 2000-2008 aralığı, 2008 sonrası. Bu ayrım da ortadan kaldırılmalı ve mutlak suretle intibak düzenlemesi yapılmalı” önerisinde de bulundu. 

İktidarın ciddi anlamda bazı gelirlerden vazgeçtiğini anımsatan Gürer, “İş emekliye, işçiye, memura geldiği zaman bu kere hesap kitap süreci başlıyor. O anlamda da verdiklerinde gıdım gıdım veriyor, sonra da kendisinin kontrolündeki ürünlerde  zamlarla  5-6 kat yüksek zamlarla verdiğini  geri alıyor.Bu bağlamda, bugün getirilen, emekliye reva görülen ücret çok düşük kalıyor çünkü elektrikte, doğal gazda, ulaşımda, akaryakıtta meydana gelen artışların yanında; kirada, gıdada, giyimde oluşan fiyat artışları dikkate alındığında çok cüzi miktarda bir artış öngörülüyor. CHP'nin önergesi doğrultusunda artış yapılmasını talep ediyorum” dedi.