Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

'YAPTIĞI İŞ ÖNEMLİ'

Belediye başkanı olan kişinin parti rozetini bir kenara koymasının gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Köksal, kapısının DEM Parti hariç herkese açık olduğunu dile getirdi. Köksal, "Belediye başkanı olarak siyaset rozetini çıkartmak gerekiyor. Benim kapım DEM Partisi hariç hepsine açık ve herkese açık. Çünkü bu şehirde sağcısı var, solcusu var, muhafazakarı var, ülkücüsü var bir tek bu şehirde vatan haini yok, terörist yok. Onun için benim kapım bu şehirde ekmek yiyen bu şehrin hayrına çalışan herkese açık. Siyasi görüşe de bakmayacağım, yönetimde de asla siyasi görüşe bakmayacağım. Benim için yaptığı iş önemli" diye konuştu.

'İLK KEZ HEM FİKİR OLUŞTU'

"Son birkaç yıldır belediye başkanlığı ile ilgili gönlümüzde yatan bir aslan vardı. Genel seçim öncesinde çalışırken sahada çok hemşerimiz, esnafımız aday olmamı istiyorlardı. Grup Başkanvekili olduktan sonra genel merkeze bağlanıyor birçok şey, onlarında istemesi gerekiyor, bizim istememiz yetmiyor. Biliyorsunuz bizim parti çok seslidir ama ilk kez partide bir konuda hem fikir oluştu. Hem önceki genel başkanımız, hem şimdiki genel başkanımız, hem önceki il başkanlarımız, hem şimdiki il başkanımız herkes istisnasız benim aday olmamı istedi ve benimde içimde olan bir şeydi. Daha öncede bazı başkanlarımızda bu noktada söylemişlerdi sağ olsunlar."

Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz? Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz?

'SORUNLARI ÇÖZMEYE ADAYIZ'

"Vatandaş ve esnaf daha doğrusu birçok kesimden böyle bir teveccüh almıştık. Hep Afyon'u savundum, her zaman haksızlığın karşısında oldum. Kimsenin siyasi görüşüne kadar bakmadan Afyonkarahisar’ı sahiplenmeye çalıştım, elimden geldiğince her platformda. Şimdi dedik ki Afyonkarahisar’ın sorunlarını yerel yönetici olarak çözmeye adayız. İnşallah sizlerle birlikte istişare ile bu şehri birlikte yönetmek istiyoruz. Esnafımız, sanayicimiz ve iş insanımız bizim kıymetlimiz, çünkü şehrin kalkınmasında gelişmesinde bunlar temel taşı. Bizde esnaf için, bir sanayici için, iş insanı için zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir belediye başkanı olmak için yola çıktık. Bu kenti seviyoruz, arkamızda kalıcı eserler bırakmak istiyoruz açıkçası onun içinde böyle bir yola çıktık."