31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP'nin bir dönem daha aday olarak gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eleştirilere yanıt verdi.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelen Savaş, yeniden aday gösterilmesine yönelik tepkilere, "Birileri 'ben aday olayım' diye benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar" yanıtını verdi.

Seçimi kazanacağı konusunda iddialı konuşan, "Hatay'da bana 10 puan yaklaşan varsa gelsin aday olsun" dedi.

Kendisinin tartışılacak bir aday olmadığını savunan Savaş, ‘CHP’de fazla demokrasi’ olmasından yakındı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın açıklamaları şu şekilde:

Araç şarj istasyonları, kazalara davetiye çıkarıyor Araç şarj istasyonları, kazalara davetiye çıkarıyor

'4 ANKETTE ÖNDE ÇIKTIK'

"Biz Kemal Bey'i destekleyen taraftaydık. Özgür Bey'i de destekleyen taraf da vardı. Bizi onore eden açıklamaları da oldu. Yapılan 4 ankette önde çıktık. Beni tekrar seçmen beni onurlandırdı. Şu bir gerçek ki; Biz Hatay için ve Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için aday olduk.

'CHP'DE FAZLA DEMOKRASİ VAR'

Ben tartışılacak bir aday değilim ama maalesef CHP'de fazla demokrasi var. Hatay Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yummadan önce Hatay'ı coğrafyamıza armağan etmişti. O yüzden benim gibi ulusal hassasiyeti olan birinin aday olması daha mantıklı.

'BİZDE BU KONULAR ÇOK RAHAT KONUŞULUYOR'

Parti disiplini olması lazım. İktidar partisinde bir kişi konuşuyor, bizde de herkes konuşuyor. Aslında bunun ortası bulunması lazım. Ben aday adaylığı sürecimde Genel Merkez'e sadece bir defa 'hayırlı olsun' ziyaretine gittim. Genel Başkanımız 'geçmiş olsun' ziyaretine geldi. Hatay'dan ben Ankara'daki olayları çok yakın takip edemiyorum. Bizde bu konular çok rahat konuşuluyor."