Cumhuriyet Halk Partisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik başlatılan eleştirilere yanıt veren Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u hedef aldı.

'İZMİR'E MUHTAR OLAMAZSIN'

Cumhuriyet'in haberine göre, Bakan Kurum’un “İzmir işgal altında” sözlerine sert tepki gösteren Özel, “Murat Kurum çıkmış geçen gün 'İzmir işgal altındadır' dedi. Hadsiz! Büyükşehir ve ilçelerde en az yüzde 60, yüzde 70 oy aldığımız yerleri yönetiyoruz. Her 10 İzmir seçmeninden 6’sı 'İzmir'i sen yönet' demiş, görev vermiş. Sen 'İşgal altında' diyorsun. Erdoğan yüzde 22 oy ile iktidara gelmiş, İstanbul’u yönetmiş. O zaman işgal denmemiş de şimdi mi deniliyor? Nerede kaldı milli irade? Kendilerine gelince baş tacı, CHP’ye gelince al aşağı. Murat Kurum böyle kötü biri. Sen kimsin, hadsiz atanmış? Bahsettiklerin hepsi analarını ak sütü gibi helal oyla aldıkları ile seçilmişler. İzmirliler onu seçmiş, sen Erdoğan’ın atadığı birisin. Zurnanın en aşağıdaki deliğisin. İzmir’in iradesine bu lafı söyleyemezsin, İzmirliler senin alnını karışlayacak. Cesaretin varsa gel, seçime gir. Binali Yıldırım çok iyi bilir. Gel, çık İzmir’de, Büyükşehir’e mi, ilçeye mi aday olursun, hodri meydan. Mahalleden muhtar adayı ol. Senin karşına çıkacak aday alnını karışlayacak. Sen İzmir’de muhtar olamazsın" diye konuştu.

'O KAZIKLAR GECE RÜYANA GİRSİN'

Tunç Soyer'e yapılan eleştirilere dikkat çeken Özel, "Sayın Tunç Soyer, muhteşem bir hazırlık yapmış, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını tarihine ve şerefine yakışır bir biçimde ve rekorlar kırarak kutladı. Burada Cumhur İttifakı’nda büyük bir hazımsızlık başladı. Bir şey bulalım da laf söyleyelim derken baltayı taşa vurdular. İtiraz edenlerin sorunu bizle değil Atatürk’le. Eleştirileri Atatürk’e. Bakan Kurum, İzmir metrosunu ağzına dolamıştı. Ne oldu, firma senin gazınla başvurmuş ya mahkemeye, davadan feragat etti. Sen durduracaktın ya... Tunç Soyer metro yaparsa seni çıldırtıyor. Senin için Bucalı’nın ulaşımı önemli değil, CHP’nin zor durumda kalması önemli. Tunç Soyer inşaatta ilk kazıkları çakıyoruz dedi. O kazıklar gece rüyana girsin. Biz o metroyu sana ve saraya rağmen yapacağız” ifadeleri kullandı.