CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Amasya İl Başkanlığı'nda konuştu. Özel, İstanbul'daki bombalı terör saldırısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yönelik “Altılı Masa’yı terk et” çağrısıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

ozgur ozel foto

Özel, “Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz” diyen Erdoğan’a sert yanıt verdi:

'HERKESE VALİLİK DUYURDU'

Saldırıda, saldırganla iletişimde kullanılan telefonun MHP Güçlükonak (Şırnak) İlçe Başkanı'nın telefonu olduğu saptandı. Sonra, davet edildiği ifadeden çıktı ve valilik “Kimlik bilgilerini kullanıp öyle çıkarmışlar” dedi. Herkese valilik duyurdu. Peki bu hat Güçlükonak CHP İlçe Başkanı'nın üzerine çıksaydı ne olacaktı?

Sabah beşte ilçe başkanımız halının üzerine yatırılacak, bir teröriste gözaltının aynısı kendisine uygulanacak. A Haber'inden Kanal 24'üne hepsi “CHP İlçe Başkanından teröriste patlat talimatı” diye 10 gün yayın yapacak. Sonra belki “Pardon” denecek, Türkiye'nin de haberi olmayacak.

'ZEHİRLİ DİLİNİ MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUZ'

Devleti bir ittifakın, iki siyasi partinin aparatı haline getirenlerin; bizlerle Cumhur İttifakı partileri arasında ayrım yapanların bu tutumlarını milletimizin vicdanına havale ediyoruz ve sürekli karşısında muhalefet partilerini hedef gösteren, Erdoğan'ın zehirli dilini de millete şikâyet ediyoruz.

Bugün uçakta (Endonezya dönüşü) “Bu muhalefet teröristlerle kol kola” diyor. “İYİ Parti” diyor, “Bu teröristlerle birlikte olanlardan ayrıl” diyor. CHP'nin adını terör örgütleriyle anıyor. Utanmadan, sıkılmadan. Diyor ki “İYİ Parti bunlardan ayrılsın.” Ona cevabı İYİ Partililer en iyi şekilde verirler.

'HAKKI DA DEĞİLDİR, HADDİ DE DEĞİLDİR'

Ama Cumhuriyet'i kurmuş, bu ülkeyi kurtarmış, şu anda ana muhalefet partisi, önümüzdeki dönemin iktidar namzedi CHP'ye bu sözü söylemek, Erdoğan'ın hakkı da değildir, haddi de değildir. Onu bu zehirli dili kullanmaktan men ederiz. Herkes kendi haddini, hududunu, sınırını bilecek. Ama canın çok sıkılıyorsa, bir şey yapacaksan, İmralı'daki mektup arkadaşına mektup yaz. Bizle uğraşma.