Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK tarafından yıllık enflasyonun belirlenmesi, memur ve emekliye verilen zam oranının belli olmasının ardından zam oranınını yüzde 25'e çıkarıldığını açıklamıştı. Tepkilerin ardından Erdoğan, bugünkü grup toplantısında memur ve emekliye zam oranında bir kez daha değişikliğe gidildiğini duyurdu. Zam oranı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldı.

Gelişmenin ardından muhalefetten ilk açıklamalar geldi:

'SALLADIKÇA DÜŞECEKLER'

“Çalışanların, emeklilerin hakkı gasp edilmiştir. Herkes yaşadığı enflasyonu, hayat pahalılığını biliyor, cüzdanında, sofrasında hissediyor. TÜİK'in sarayın vesayeti altında enflasyon rakamlarına nasıl ağır bir makyaj yaptığını milletimiz görüyor.

Genel başkanımız bu yetmez, bu kul hakkına girmektir deyince bugün birden bire müjde yüzde 30'a çıktı. Memurumuz, emeklimiz de ‘Ya Kemal bey olmasaydı' dedi…Madem imkanınız vardı neden baştan yüzde 30'u vermediniz? Siz böyle mi devlet yönetiyorsunuz? Allah'tan Kemal bey var. Ya Kemal bey olmasaydı?

Vatandaşın yaşadığı hayat pahalılığı ortada. Memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 30 zam yeter mi? Tabi ki yetmez. Memurumuza, emeklimize çok açık çağrımızdır. Bunları sallayabildiğiniz kadar sallayın. Salladıkça düşecekler.”