CHP'de Baykal'a olan yakınlığıyla bilinen, 2021 yılında da partiden ihraç edilen Eski Bakan Mehmet Sevigen Polemik TV'den Kadir Kaplan'ın sunduğu 'Özel Gündem' programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nu deyim yerindeyse topa tutan Sevigen, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'nin hem kendi içinde hem de Altılı Masa'da demokratik sıkıntılar çektiğini ve parti içinde kavgaların olduğunu ifade eden Sevigen, "Kavgalı eve kız, kavgalı partiye de oy vermezler." dedi. 

'CHP SOL PARTİ OLMAKTAN UZAKLAŞTI'

Altılı Masa'da bulunan partilerin tek gayesinin devletin bütün malını satmak olduğunu dile getiren Sevigen, "Davutoğlu gider, Babacan gelir; Babacan gider, Karamollaoğlu gelir. Bunların hepsi aynı. Tek gayeleri devletin varını yoğunu satmak. Masayı tanımlamak gerekirse 5 sağ parti bir de CHP. CHP'yi de sol parti olarak tanımlamak ne yazık ki mümkün değil. Dallas gibi oldu CHP'nin içi, ne olduğu belli değil." dedi.

'HDP'Yİ HOR GÖRÜYORLAR'

"Ben Kürt kökenli bir siyasetçiyim. Bunu inkar edemem. Ama bunlar bütün Kürtleri hor görüyorlar. Oylarını yok sayıyorlar. Biz İstanbul'u, Ankara'yı HDP sayesinde kazanmadık mı?"

'KILIÇDAROĞLU CHP'SİNİN HİÇBİR FAYDASI YOK'

"Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye hiçbir katkısı olmamıştır. Biz 14 belediye bıraktık. Bıraktığımız 14 belediyeden bir tane bile artıramadılar. Ortada hiçbir başarı yok. Oy oranını da belediye sayısını da artıramadılar."

'CHP'NİN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINA ÇÖKMÜŞLER'

"İstanbul'da 7300 kişi istifa etmiş. Hala o kadını (Canan Kaftancıoğlu) görevde tutmaya çalışıyorlar. İstanbul İl Başkanlığı'na çökmüş bunlar. Orada sözde Ermeni Soykırımı hakkında ağzına geleni söyleyen, Kürtlerle ilgili aklına geleni söyleyen bir kadın işgal ediyor o koltuğu."

'KEMAL BEY DE ALEVİ AMA KENDİ MEZHEBİNDEN UTANIYOR'

"Sivas'ta 37 vatandaşımız katledildi. Kemal Bey de Alevi ama çıkıp da Aleviyim diyemiyor, utanıyor kendi kökeninden. Karamollaoğlu Belediye Başkanı o dönem. Bu katliamı durdurmadılar. Şimdi o katliamcılarla aynı masada oturuyor, utanmıyor da. 5 sağcıyla iş birliği yapıyor, ama kendi arkadaşlarını (Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce) tasfiye ediyor partiden"

'MANSUR YAVAŞ CHP'NİN ADAYI OLAMAZ'

"Mansur Yavaş CHP kökenli mi? Hayır. Ne diye aday yapmaya çalışıyorlar? Bir kere CHP ve Mansur Yavaş aynı dili konuşmuyor, CHP'nin adayı kesinlikle olamaz."

'MUSTAFA KEMAL'E KEFERE DİYENLER CHP'NİN İÇERİSİNDE'

"Mustafa Kemal'in kabri için 'kim bu betona bu kadar para harcamış, kaldırın bunu' diyen adam CHP'de, Mustafa Kemal'e 'kefere' diyenler CHP'de ama bizim gibi insanlar sırf Baykal ile siyaset yaptığımız için ihraç ediliyoruz.

Polemik Haber / Aykut Metehan