Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, yönetiminin yedinci yıldönümü münasebetiyle Taipei'deki cumhurbaşkanlığı ofisinde yaptığı konuşmada Tayvan'ın kışkırtmayacağını ve Çin baskısına boyun eğmeyeceğini söyledi.

Tayvan'ı kendi toprağı gibi gören ve gerekirse adayı kontrolü altına almakla tehdit eden Çin, Tsai'nin göreve geldiği 2016'dan bu yana adayı Çin egemenliğini kabul etmeye zorlamak için askeri ve diplomatik baskıyı artırdı.

‘RİSK YÖNETİCİSİYİZ’

Tsai, "Savaş bir seçenek değil. Taraflardan hiçbiri, barışçıl olmayan yöntemlerle statükoyu tek taraflı olarak değiştiremez. Barış ve istikrar statükonun sürdürülmesi hem dünya hem de Tayvan için mutabakattır" ifadelerini kullandı.

Tayvan lideri, "Tayvan risklerle çevrili olmasına rağmen, hiçbir şekilde risk yapıcı değildir. Biz sorumlu bir risk yöneticisiyiz ve Tayvan, riskleri ortaklaşa etkisiz hale getirmek için dünyanın dört bir yanındaki demokratik ülkeler ve topluluklarla birlikte duracaktır" diye ekledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER