Eylül ayında yeni iPhone serisini piyasaya süren Apple'dan yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını boyunca yaptığımız gibi, tedarik zincirimizdeki çalışanların sağlığına ve güvenliğine öncelik veriyoruz" denildi. 

Açıklamanın devamında, "iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine yönelik güçlü talep görmeye devam ediyoruz. Ancak, artık daha önce beklediğimizden daha az sayıda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max bekliyoruz ve müşteriler yeni ürünlerini almak için daha uzun bekleme süreleri yaşayacaklar" diye eklendi. 

iphone foto pexels01

YATIRIMCILAR HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE

Duyuru, Çin'in yakın gelecekte Covid-19 kısıtlamalarını kaldıracağını ümit eden yatırımcıları hayal kırıklığına uğratacak. Çin borsaları, Covid-19 karantinalarının sona erdiği söylentilerinin ardından Cuma günü keskin bir şekilde yükseldi. 

Pekin'in virüsün yayılmasını durdurma konusundaki inatçı yaklaşımı büyük bir ekonomik maliyetle geldi. Ancak politikayı kişisel olarak destekleyen ülkenin lideri Xi Jinping, virüsle mücadelenin yakında gevşeyeceğine dair hiçbir belirti vermedi.

iphone foto pexels02

VERİLER OLUMSUZ

Çin’in yeni açıkladığı ticaret verileri, ithalat ve ihracatının Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daraldığını gösterdi. Bu, Mayıs 2020'den bu yana ilk düşüş. 

Ülke, geçtiğimiz gün 5 bin 643 yeni Covid-19 enfeksiyonu bildirirken, rakam, son altı ayın en yüksek günlük vaka sayısı. Apple fabrikasının bulunduğu Zhengzhou, orta Çin'deki Henan eyaletinin başkentidir ve yaklaşık 10 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede, 3 bin 683 vaka ve 22 ölüm kaydedildi. (BBC)