Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, FBI Direktörü Christopher Wray'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak suçlamayı reddetti ve gazetecilere, Washington'un Batılı sosyal medya devleriyle rekabet eden büyük bir Çinli firmayı itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Sözcü Ning, “Dezenformasyon yaymak ve ardından bunu Çinli şirketleri engellemek için kullanmak, ABD hükümeti tarafından kullanılan bir araç haline geldi. Çin buna kesinlikle karşı çıkıyor” dedi ve ABD yetkililerini “daha sorumlu davranmaya ve adaleti, açıklığı ve ayrımcılık yapmamayı vurgulayan uluslararası kurallara saygı duymak ve uymak için adımlar atmaya” çağırdı.

tiktok-

BÜYÜK TEHDİT

Geçtiğimiz günlerde, ABD’ye yönelik dünya çapındaki tehditleri ele alan bir İç Güvenlik Komitesi’nin toplantısı sırasında Cumhuriyetçi Temsilci Diana Harshbarger, TikTok'un "Amerikalı çocukları sosyal medyaya bağlamak için tasarlandığını" iddia etti ve platformun ABD vatandaşlarını araştırmak amacıylabelirli kullanıcıları izlediğine dair son raporlara atıfta bulunarak FBI Direktörü Wray’a sorular yöneltti. 

Wray, "FBI olarak TikTok hakkında ulusal güvenlik endişelerimiz olduğunu söyleyebilirim. Bunlar, Çin hükümetinin uygulamayı milyonlarca kullanıcı hakkında veri toplamayı kontrol etmek, algoritmasını kontrol etmekveya milyonlarca cihazdaki yazılımı kontrol etmek için kullanabilme olasılığını içeriyor" dedi. 

TİKTOK’TAN SERT YALANLAMA

TikTok, iddiaları ilk kez yayınlayan Forbes'a "ABD'li kullanıcılardan kesin GPS konum bilgisi toplamadığını, yani TikTok'un ABD'li kullanıcıları makalenin bahsettiği şekilde izleyemeyeceği anlamına geliyor" diyerek ABD’lileri izlemeyi planladığını yalanladı. Şirket, Forbes raporunun "gazetecilik bütünlüğünden" yoksun olduğunu söyledi ve kuruluşu, temel iddiasını çürütecek bilgileri kasıtlı olarak çıkarmakla suçladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER