Sosyal medyada bir anne, 'alternatif tıp' adı altında çocuğunu 36 saat aç bıraktığına ilişkin görüntüleri yayınladı. Anneye tepki gösterenler CİMER'e şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen sosyal hizmetler il müdürlüğü ekipleri, söz konusu annenin evine gidip incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bu çocuğumuzla alakalı, bu ihbarlarla alakalı da gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapılır. Biz de eğer çocuğumuzla ilgili alınması gereken bir tedbir varsa ilgili mercilerden bunun talebini yaparız” dedi. 

o annenin paylasimlari

'ÇOCUĞUN İSTİSMARI SÖZ KONUSU'

8 yaşındaki çocuğunu 15 günde bir 36 saat aç bırakan anne, bunları sosyal medya hesabından paylaştı. Binlerce takipçisine yaptıklarını anlatan annenin, uyguladığı yönteme uzmanlar tepki gösterdi. Çocuğun istismar edildiğini belirten uzmanlar, bunun kalıcı hasara da yol açabilecek düzeyde olduğunu aktardı. 

ATV Haber'de yer alan habere göre, 15 günde bir 36 saat çocuğunu aç bırakan anne ile ilgili Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ömer Beşer “Çocukta kalıcı hasarlara neden olabilecek düzeyde patolojik boyutta. Bu asla tasvip edilesi değil" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Beşer “Çocukta kalıcı hasarlara neden olabilecek, çocuğun depolarında, bir takım vitaminlerinde eksilmeler… 36 saat çok uzun bir süre açlık çocuk için. Özellikle sıvının dağılmaması veya bir takım elektrolitlerin, bir takım vitaminlerin eksik kalması da çocukta ciddi problemlere neden olacaktır. Hem nörolojik gelişimini etkileyebilir hem de büyümesini geride bırakabilir" şeklinde konuştu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Öğretim Görevlisi Dr. Gizem Durcan ise “Çocukta öncelikle fiziksel bir travma var. Çocuğun fiziksel olarak ihmal hatta istismar edilmesi söz konusu. Bir adli bildirim gerektiren, çocuğun koruma altına alınmasını gerektiren bir durum” dedi.