İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızının 'evlilik' adı altında yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığının ortaya çıkması Türkiye'yi derinden sarstı. Tarikatlar ve cemaatler içinde çocukların maruz bırakıldığı istismarlar yeniden Türkiye'nin gündemine gelirken İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit'in olay hakkında yaptığı paylaşım pes dedirtti.

AİLELERE HAKARET ETTİ 

Koçyiğit paylaşımında "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin tarihi okullarından İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’ten geldi. Koçyiğit, yaptığı paylaşımın tepki çekmesinin ardından başka bir paylaşım yaparak kendini eleştiren ailelere hakaret etti.

'SORUÇTURMA BAŞLATILDI'

Tepkilerin ardından Millî Eğitim Bakanlığı, İstanbul'da bir okul müdürünün cinsel istismar olayıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul'da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

VELİLER ENDİŞELİ

Bugün okulda eğitim gören öğrencilerin aileleri ile birlikte Veli-Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz, çocuk istismarını savunan okul müdürü nedeniyle yaşadıkları endişe hakkında açıklama yaptı. Veliler yatılı eğitim-öğretim de görülen okulda öğrencilerin can güvenliğinden endişe ediyor.

'SARSILDIK'

Ailelerin ve Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz'ın yaptığı açıklama şöyle oldu:
6 yaşında bir çocuğa yıllardır yaşatılan bir karanlığın bir çocuğun yaşamını, umutlarını nasıl çalmış olduğunu öğrendiğimiz acı haberle birlikte sarsıldık. Günlerdir tüm çocuklarımız için duyduğumuz kaygı daha da derinleşmiştir. Yıllardır Öğrenci Veli Derneği olarak çocuklarımız için laik, kamusal, bilimsel eğitim mücadelesi veriyoruz. Laik, kamusal ,bilimsel eğitim kaybedildiğinde en çok kaybedenin çocuklarımız olduğunu ısrarla haykırıyoruz. Eğer ülkemizde laik, kamusal, bilimsel eğitim olsaydı 6 yaşındaki çocuğa, çocuklara bu karanlık yaşatılmayacaktı. Tüm çocuklarımız için kaygılarımızın daha da arttığı günlerde çocuklarımızın laik, kamusal, bilimsel eğitim hakkı sorumluluğunu taşıyan Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürünün paylaşımıyla bir kez daha sarsıldık.

'SESİNİZ SESİMİZDİR'

Cağaloğlu Anadolu Lisesi tarihimizin, memleketimizin en köklü eğitim kurumlarından biridir. Tüm çocuklarımızın eşit, nitelikli, kamusal eğitim hakkının timsali bir tarihe sahiptir. Eğitimde derinleşen eşitsizliğin her geçen gün arttığı günlerde varlığı kamusal eğitimin ekmek kadar, nefes kadar vazgeçilmez, yaşamsal olduğunun kanıtıdır. Bugün ve geçmişte Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ne, çocuklarının eğitim hakkına, okulun tarihine sahip çıkan bir veli geleneğine sahiptir. Bu gelenek, bu sahip çıkış çok değerlidir. Bu memleketin her yerindeki tüm çocukların laik, kamusal, bilimsel eğitim hakkı için tarihi önemdedir. Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri ve öğrencileri yalnız değildir. Sesiniz sesimizdir. Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürünün paylaşımları, kurduğu cümleler sözün bittiği yerdir. Cağaloğlu velilerinin sesi sesimizdir. Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü bir an önce görevden alınmalıdır.