Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili 13 sanıklı davanın 19'uncu karar duruşması, mahhkeme salonuna çevrilen Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görüldü, ara karar verildi ve duruşma 25 Nisan tarihine ertelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, duruşma öncesinde aileler ile bir araya geldi. Ailelerle yürüyen Özel, hayatını kaybedenlerin yakınlarına destek oldu.  

Ekran Goruntusu 20240229 104306Png I Z9 X Bs09 X0Elw36 X Rn Lf Bw

"İKTİDAR 'SUÇLUMUN ARKASINDAYIM' DİYOR"

Özel, şunları söyledi:

AK Partili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' haberlerine, RTÜK'ten skandal ceza AK Partili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' haberlerine, RTÜK'ten skandal ceza

- Siyasi iktidar mahkemeye diyor ki 'Ben suçlumun arkasındayım, ben onu koruyorum, onu kimseye vermedim hatta genel müdür yaptım. Bugün kararı ona göre verin' diyor. Millet sandığa gittiğinde bunları cezalandırmazsa bu duyarsızlık devam edecek.

- 'Biz ne yaparsak yapalım bize oy veriyorlar' mantığı anaların gözyaşına dönüşüyor. Ben bize oy versinler demiyorum ama kimi sorumlu görüyorlarsa vicdanlarında önce onlara bir hesap sorsunlar. 

(DHA)