Şampiyonlar Ligi’nin sahibi Real Madrid oldu. Paris’teki dev finalde Liverpool’u 1-0 deviren Real Madrid Avrupa’nın en büyüğü oldu. Tarihinde 17’inci kez final oynayan İspanyol devi Real Madrid, turnuva tarihinin en başarılı takımı olarak 14. kez şampiyonluğa ulaştı.

BENZEMA, VAR'A TAKILDI

Maça oldukça etkili başlayan Liverpool geliştirdiği etkili ataklarda Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois'yı geçemedi. Dakikalar geçtikçe oyuna dengeyi getiren İspanyol devi, 43. dakikada Benzema ile golü buldu ancak VAR ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

VINICUS JUNIOR 59’DA ATTI

59. dakikada Vinicius Junior’ın 59’da attığı tek golle Liverpool’u deviren Real Madrid, Stade de France’ta Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Vinicus Junior (21 yaş 320 gün), Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde finalde gol atan en genç ikinci Real Madrid oyuncusu oldu (21 yaş 133 gün; Marco Asensio)

Premier Lig’de şampiyonluğu Manchester United’a kaptıran Klopp’un takımı Liverpool, sezonun en büyük finalinde de kupayı Real Madrid’e kaptırdı.

ANCELOTTI BÜYÜK REKORA ULAŞTI

Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 2003 ve 2007'de Milan, 2014'te de Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi zaferine taşımıştı. Ancelotti, finaldeki tek yenilgisini 2005'te Liverpool'a karşı yaşadı. Turnuvadaki 5. finaline çıkan 62 yaşındaki Ancelotti, 4. şampiyonluğa ulaştı ve Bob Paisley ve Zinedine Zidane ile paylaştığı “UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör” rekorunu tek başına ele geçirdi.