Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılış törenine, seçimlerde AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu'nun yer almaması dikkati çekmişti. Bunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yapıcıoğlu'yla fotoğraf vermek istememesinin etken olduğu ileri sürüldü.

Konuyu gündeme getiren Sözcü yazarı Aytunç Erkin’in köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"HİZBULLAH'LA NEDEN İTTİFAK YAPTINIZ?"

“Şimdi gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan saha çalışması raporuna. Özellikle Karadeniz'den Trabzon, Samsun gibi illerden milletvekili adayı olan isimler, gittikleri her yerde ‘Hizbullah'la neden ittifak yaptınız?’ sorusuyla muhatap olduklarını, Gaffar Okkan'ın şehit edilmesiyle ilgili HÜDA PAR üzerinden yapılan tartışmaların seçmenler tarafından kendilerine de iletildiğini söylediler. Bunu da Erdoğan'a ilettiler.

"GÖRÜNÜR OLMAYIN"

Bu bilgiler ışığında AKP Genel Merkezi'nin HÜDA PAR'a ‘görünür olmayın’ talimatı gittiği ifade edildi. Hatta; tüm açılışlara katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu'nun Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne yakıt transferi yapılan törene katılmaması da dikkat çekti. Bunda da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Yapıcıoğlu'yla fotoğraf vermek istememesinin etken olduğu ileri sürüldü."