Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Erdoğan, "Ben de bölgeyi dolaşacağım, Adıyaman'a da uğrayacağım inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" dedi

'ADIYAMAN'A UĞRAYACAĞIM'

Hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın ağabeyi Ahmet Taş ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi. Taş ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, "Allah sabırlar versin. Rabbim inşallah Yakup kardeşimizi, şehitler sınıfına dahil eder. Tabii Hanımefendi de aynı şekilde bu şehadet şerbetini içti. Bütün Taş ailesine en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Ben de bölgeyi dolaşacağım, Adıyaman'a da uğrayacağım inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün depremin merkezi Kahramanmaraş'a ardından da Pazarcık ilçesine geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a geldi. Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte ve bölgede incelemelerde bulunacak. Erdoğan ile bölgeye, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geldi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI YÜKSELDİ

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Deprem felaketi malum 10 vilayetimizi vurdu. Ve bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraş'ta depremin ilk adımını buradan yaşadık ve ondan sonrada dalga dalga malum 10 vilayetimizde bu gerçekleşti. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744.

'OTELLERE YERLEŞTİRMEYE HAZIRIZ'

Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde hemen TOKİ olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Antalya, Alanya, Mersin gibi ilerimizdeki otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu oraya koyan vatandaşlarım olursa biz bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız.

10 BİNER LİRA DESTEK 

Vatandaşlarım olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler. Buralardaki otellere yerleşmeye evet derlerse tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Şu an itibarıyla Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da, 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaştıracağız."