Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00'da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulunacak.


YENİDEN REFAH İLE İTTİFAK SÜRECİ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, CNN Türk yayınında Yeniden Refah Partisi ile ittifak sürecine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları şöyle:

Bir parça metin çıktı. Bazı metinler tam doğruyu göstermemekle birlikte bir parça çıktı, onu gördük. Tam genel ilkeler bazında aslında bizim de çok net bir şekilde kabul ettiğimiz, Yeniden Refah Partisi'nin de son derece mühimsediğim bir takım meseleler var. yani bizi zorlayacak, bizi çıkmaza sürükleyecek bir metinden bahsedemeyiz. Bizim zaten kendi anlayışımıza, kendi, parti programına ters gelseydi zaten onu imzalamamız mümkün olmazdı. Net bir şekilde abul ettiğimiz Yeniden Refah Partisi'nin hassas olduğu bir mutabakat metninden ibaret.


Bunlar olur ama. Birkaç kişi bir araya gelse. Ben pazarlık derken bir araya gelişimizin ana nedeninin kaç vekil alacağının olmaması gerektiğini söylüyorum. Biz hangi bölgeye kimin hitap edeceğini konuşuyoruz. Burada da partilerin gücüne uygun bir tablonun oluşmasını herkes bekler. Masaya oturduğumuz birinci gün bir araya geldik. Yeniden Refah Partisi, 'Biz logomuzla seçime girmek istiyoruz' dedi. Biz de "Bu iş böyle olmasa daha iyi olmaz mı" dedik. 'Hayır' dediler. Biz de "hay hay" dedik.

YENİDEN REFAH 20 MİLLETVEKİLİ Mİ İSTEDİ?

Yeniden Refah Partisi kendi logosuyla girecek belki. Belli ilkeler konusunda anlaştık. Ama diğer konuları konuşacağız. Belki bir parça daha hibrit bir modele gidilir, gidilmez. Orada böyle olsa nasıl olur, öyle olsa nasıl olur. Bizim listelerden bazı isimler konulsa nasıl olur? Bunlar konuşulabilir. Bir problem yok. Muhtemelen bunları da konuşacağız. Hiç inkar etmeye gerek yok.

Ama biz ana notkalarda, temel noktalarda anlaştık ve ittifak kuruldu. Bundan sonra hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık ya bundan sonra üstüne koyamasak bile bir noktadayız açıkçası. Ama bundan sonra biraz dah aüstüne koyabilirsek Yeniden Refah Partisi'nin işine gelecek. Hem bizim işimize gelecek.

KADIN HAKLARINDAN TAVİZ VERİLDİ Mİ?


Hayır. Taviz vermememiz gerekiyor. Kadın haklarına yönelik Yeniden Refah Partisi'nin de anormal bir teklifi hiç olmadı. Bilmiyorum onların sözcüleri de ne oldu ama... Bizim müzakere ettiğimiz masada ben haksızlık edemem. Arkadaşların hakkını yiyemem. Bu konuda onların da anormal bir yaklaşımı olmadı. Olabileceğini de olacağını da düşünmüyorum. Bizim de olmadı, olamaz. Zaten Cumhurbaşkanımız bu konuda çok özenlidir, çok dikkatlidir, çok titizdir. Orada konuştuğumuz şey aile bütünlüğünün sağlanması. Bunu kim istemez. 6284 ve o kapsamda bir anormal yaklaşım olmadı.

AK PARTİ'DE ALT KOMİSYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Öte yandan AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. 6 bin 25 aday adayı için temayül yoklamasının ardından sıra komisyon görüşmelerine geldi. Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları başladı.

ADAY TANITIM TOPLANTISI 11 NİSAN'DA GERÇEKLEŞECEK

AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek. Üst komisyon çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.


SEÇİM BEYANNAMESİ İÇİN GERİ SAYIM

AK Parti'nin seçim beyannamesi için de geri sayım başladı. Beyanname 11 Nisan'da aday tanıtım toplantısı ile açıklanacak. Yeniden revize edilen beyannamenin ilk ve en önemli başlığı ise deprem olacak. Beyannamede en çok önem verilen başlıklardan bir diğeri de ekonomi.