Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlemesi için YSK'da kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi öncesi YSK Başkanı Ahmet Yener açıklamalarda bulundu. Yener açıklamasında şunları söyledi;

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların oy pusulasındaki yerlerin belirlenmesi ile ilgili olarak kurulumuzca yapılacak olan kura çekimine hoş geldiniz.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçiminde Cumhurbaşkanı adayları alfabetik sıraya göre Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Sinan Oğan’dır.

Kura çekiminde kullanacağımız fanuslardan birinde Cumhurbaşkanı adaylarımızın diğerlerinde ise seçime katılacak Cumhurbaşkanı adayı sayısı kadar rakam bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı adayı adlarının yazılacağı fanusta çekim yapılacaktır. Çekimde ben, kurul üyemiz sayın Orhan Usta Bey adayları çekecek. Hangi Cumhurbaşkanı adayının ismi çıkmış ise adayların kurulda hazır bulunan temsilcileri çekecektir.

Kuranın ülkemize ve Cumhurbaşkanı adaylarına hayırlı olması dileğiyle kura çekimi işlemine başlıyoruz.

ADAYLARIN PUSULADAKİ SIRASI BELLİ OLDU

YSK Başkanı'nın açıklamasının ardından kura çekimine geçildi. Çekilen kura sonucunda Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerleri şu şekilde sıralandı;

1- Recep Tayyip Erdoğan

2- Muharrem İnce

3- Kemal Kılıçdaroğlu

4- Sinan Oğan

Kura çekiminin ardından Yener, 'Cumhurbaşkanı adaylarının sıraları birinci sırada sayın Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada sayın Muharrem İnce, üçüncü sırada sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve dördüncü sırada sayın Sinan Oğan şeklinde belirlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' dedi.