Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçim stratejisi belirlendi. AK Parti ve MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacak. İstanbul'da ise Silivri ve Beşiktaş'ı MHP'ye bırakma kararı alındı.

AK Parti ve MHP arasında gerçekleşen 13. toplantı sonucunda yerel seçim iş birliği netleşti. Yapılan mutabakata göre, 30 büyükşehirden 28'i AK Parti'ye, Mersin ve Manisa ise MHP'ye bırakıldı. İstanbul'da ise AK Parti, Silivri ve Beşiktaş'ta aday çıkarmayarak MHP'nin adayına destek verecek.

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sürecin son toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "30 büyükşehirde işbirliği yapılması, Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehirde ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırıldı" dedi.

Diyarbakır'da Kobani davası protestosu Diyarbakır'da Kobani davası protestosu

Bu kapsamda, CHP ve DEVA Partisi'nin kayyum atanan belediyeleri de dahil olmak üzere, 29 il merkezinde işbirliği yapılacak. Ankara'da Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı ve bir ilçe de MHP'ye bırakılırken, İstanbul'da Silivri ve Beşiktaş MHP'ye ayrıldı.

Yapılan ortak açıklamada, "Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur" denildi.

Özellikle Cumhur İttifakı'nın ortak aday göstereceği 30 büyükşehir şu şekilde belirlendi:

Adana (AKP)
Ankara (AKP)
Antalya (AKP)
Aydın (AKP)
Balıkesir (AKP)
Bursa (AKP)
Denizli (AKP)
Diyarbakır (AKP)
Erzurum (AKP)
Eskişehir (AKP)
Gaziantep (AKP)
Hatay (AKP)
İstanbul (AKP)
İzmir (AKP)
Kahramanmaraş (AKP)
Kayseri (AKP)
Kocaeli (AKP)
Konya (AKP)
Malatya (AKP)
Manisa (MHP)
Mardin (AKP)
Mersin (MHP)
Muğla (AKP)
Ordu (AKP)
Sakarya (AKP)
Samsun (AKP)
Şanlıurfa (AKP)
Tekirdağ (AKP)
Trabzon (AKP)
Van (AKP)