Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner şikâyetini geri çekmesinin ardından yeniden görülen davada Barış Pehlivan’a tahliye kararı verildi.

YSK Başkanı açıkladı: Seçimlerin kesin sonuçları duyuruldu YSK Başkanı açıkladı: Seçimlerin kesin sonuçları duyuruldu

Barış Pehlivan’ın tutuklanmasına neden olan Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner şikâyetini geri çekmişti. Dava şikayetin geri çekilmesi sonrasında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin baktığı dava yer darlığı nedeniyle 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü.

Duruşma savcısı, Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner şikâyetinden vazgeçtiği için sanık hakkındaki davanın düşürülmesini talep etti.

SAVUNMALAR YAPILDI

Pehlivan söz aldı ve “Ben gazeteciyim ve kitabının arasına bomba konularak, dövülerek, güvercin tedirginliğindeyken öldürülenlerin meslektaşıyım” dedi.

Pehlivan’ın avukatı söz alarak, bir önceki celse suçlamaya konu haberin dayanağı olan belgeleri mahkemeye sunduklarını belirtti ve “haberin ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü kapsamında olduğunu” söyledi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti savcılığın da tahliye yönündeki mütalaası sonrası yargılamayı düşürerek Barış Pehlivan’a tahliye kararı verdi