MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt’la 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Başından yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. AK Parti ve MHP’den günlerce cinayete ilişkin herhangi bir açıklama gelmemişti.

Cinayet sonrası MHP derin bir sessizliğe bürünmüş, fakat MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamasına yanıt vermişti.

"Bahçeli, ne zamana kadar susacaksın?" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Yalçın, CHP'yi 'mafya' olmakla suçladı. Yalçın ayrıca, açıklamalarında DEVA Partisi Ali Babacan'a da yüklendi.

'NİYE? NİYE? NİYE?'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Sinan Ateş cinayetine dair bir video yayımladı. Davutoğlu, paylaşımında "Bahçeli suskun, Soylu suskun, Cumhurbaşkanı suskun. Ankara'nın göbeğinde suikast düzenlendi bir can gitti ama sesleri solukları çıkmıyor. Niye? Niye? Niye?" ifadelerine yer verdi.